Kledij verkopen

Heb je kledij, handtassen, schoenen of accessoires in topconditie die stof vangen in je kast? Je kan deze bij ons binnenbrengen én er nog iets aan verdienen. Wij verkopen het voor jou en we delen de opbrengst.

Zo krijg jij geld voor kleding die je niet meer draagt en maak je een ander blij met kwaliteitskleding voor een betaalbare prijs! #winwin

Wil je weten wat je precies mag binnenbrengen? Bekijk de veelgestelde vragen.

Zo gaan we te werk

Stuks kunnen bij ons binnengebracht worden in consignatie.

  • Je maakt eerst zelf een strenge selectie van de stuks die je wenst te verkopen. Als je denkt dat jij het zelf niet meer zou kopen zullen we het wellicht ook niet aanvaarden. Met muffe, versleten kledij kunnen we niks aanvangen helaas.
  • Vervolgens breng je de stuks binnen. Dit kan enkel op afspraak. Gebruik onze afspraken kalender of neem contact op.
  • Wij selecteren en bepalen de prijs volgens het merk, verkoopwaarde en staat. Ja, we zullen soms streng moeten zijn. Alleen de mooiste en beste stukken komen er in! Recente items verkopen het best!
  • We geven je stuks een plaatsje in de winkel en webshop en we voeren promotie op social media. Je krijgt een online overzicht van je items waar je zelf de status kan checken (of je loopt even binnen in de winkel). Wanneer er stuks verkocht zijn kan je een uitbetaling aanvragen.
  • Is jouw kleding na 2 maanden (soms is deze periode iets langer of korter) niet verkocht (we doen uiteraard ons uiterste best om alles zo snel mogelijk te verkopen) kan je de kleding gewoon terug ophalen of ervoor kiezen om deze weg te schenken aan een goed doel.

Ook even de verwachtingen temperen. Rijk zal je er niet van worden. De prijs die jij nog krijgt is +- 10% van de nieuwprijs. Voor de topstukken is er hier wel wat marge. Wij verkopen de items voor minstens het dubbele + BTW. Voorbeeld: Jurk Liu Jo (nieuwprijs €200), je ontvangt +-€20 na verkoop van de jurk. Wij verkopen deze jurk aan +- €50.

Euh, 10% is dat niet wat weinig?

Je kan natuurlijk altijd zelf proberen je kleding te verkopen voor een betere prijs maar je zal merken dat dit niet zo simpel is. Wie al eens wat online verkocht heeft weet wat we bedoelen en op een rommelmarkt krijg je peanuts.

Weet ook dat jouw stuk wellicht al eens in de solden gestaan heeft aan -50% of misschien zelfs -70%. De maximale verkoopwaarde is dus niet zo hoog meer. De verkoopprijs mag ook niet te hoog zijn want dan wordt dit niet gekocht en blijf jij er alsnog mee zitten.

Wij moeten er natuurlijk ook aan verdienen om uit de kosten te komen, en we steken heel wat werk in de verkoop van je kledij. We zorgen voor online promotie, nemen productfoto’s, onderhouden de webshop, …

Als je het weggooit (zonde!) of weggeeft heb je er niets meer aan en in je kast brengt het al helemaal niets op. Wij verkopen het voor jou en jij heb er totaal geen omkijken meer naar. Daarom is 10% een goeie deal.